The Graduate School Experimental Plant Sciences (EPS)

Laborant Plant In Vitro Technieken, Hudson River Biotechnology, Wageningen, The Netherlands

 

Hudson River Biotechnology (HRB) is een innovatief agricultureel biotechnologie bedrijf in Wageningen. Met ons TiGER platform voor plantveredeling met CRISPR verbeteren wij commerciële gewassen, bijvoorbeeld voor verhoogde opbrengsten of ziekteresistenties. HRB werkt met diverse partners, van ‘s werelds grootste plantenzaden bedrijven tot kleinere sierteeltbedrijven, tot farmaceutische biotechbedrijven. Tevens onderhouden wij actieve samenwerkingen met diverse academische instellingen.
Functie omschrijving
Om ons team te versterken zijn wij per direct op zoek naar een Laborant Plant In Vitro Technieken—iemand met uitgebreide technische ervaring en kennis op het vlak van in vitro technieken in planten, en die enthousiast wordt van het werken met de nieuwste ontwikkelingen op gebied van agriculturele biotechnologie. Onze perfecte kandidaat is het liefst de hele dag in het lab, zoekt proactief het werk op en is een echte teamspeler, en heeft daarmee een sterke positieve impact op diverse lopende en nieuw startende projecten binnen het bedrijf. Daarnaast kan zij/hij onafhankelijk activiteiten inplannen en uitvoeren, data verzamelen en analyseren en effectief resultaten communiceren.

In deze positie zal je verantwoordelijk zijn voor het opzetten en in stand houden van in vitro kweek en culturen van diverse, zeer verschillende commerciële gewassen. Verder zal je belangrijke bijdragen leveren aan het ontwikkelen en valideren van protocollen, technieken en platform technologieën rondom in vitro kweek van plantmateriaal en plantregeneratie, in de context van concrete veredelingsvraagstukken. Een deel van je tijd zal je verder besteden aan diverse algemene lab taken. Bij HRB kom je te werken in een jong, ambitieus en snelgroeiend bedrijf met een dynamisch en enthousiast internationaal team dat een sterke focus heeft op samenwerking, in een positie met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
Vereisten

 • Relevante MBO / HBO opleiding + minimaal 2 jaar directe werkervaring met plant in vitro activiteiten bij een plantveredelingsbedrijf of service provider in deze sector; de invulling van de functie kan aangepast worden aan het ervaringsniveau dus mensen met meer ervaring nodigen wij ook uit om te solliciteren
 • Directe ervaring in het lab met in vitro plant technieken (weefselkweek, protoplasten, plant transfecties/transformaties en regeneratie) en een passie om op dit vlak te werken met bestaande protocollen zowel als om nieuwe protocollen (mede) te ontwikkelen
 • Proactieve en flexibele mentaliteit, teamspeler
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Wat wij bieden

 • Een functie voor 0.8 – 1.0 FTE met goede flexibiliteit qua werktijden / vrije dagen en marktconform salaris
 • Mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling en groei
 • Aanstelling voor 1 jaar, met de intentie bij goed functioneren daarna over te gaan op vast contract
 • Locatie: Business & Science Park Wageningen
 • De kans om je aan te sluiten bij een jong, innovatief en snelgroeiend biotech bedrijf waar je deel zult uitmaken van een dynamisch, internationaal team en je jezelf op professioneel vlak kunt ontwikkelen

HRB is opgericht in Nederland in 2015 en heeft haar faciliteiten op het Business & Science Park in Wageningen. Het HRB-team heeft een sterke achtergrond in genetica, plant biologie, biochemie en business. HRB werkt samen met diverse internationale en Nederlandse bedrijven en universiteiten uit verschillende sectoren zoals plantenzaden, sierteelt en biotechnologie. In 2018 sloot HRB een investeringsronde; daarnaast heeft HRB diverse Nederlandse en EU-subsidies ontvangen. Zie voor meer informatie www.hudsonriverbiotechnology.com.

Solliciteren graag middels een motivatiebrief en uitgebreid CV inclusief overzicht van je opleiding, werkervaring en een uitgebreid overzicht van de technieken waarmee je ervaring hebt. Het geven van referenties is een plus, en we horen ook graag vanaf welke datum je beschikbaar zou zijn voor een nieuwe positie. Op basis hiervan zullen wij geschikte kandidaten uitnodigen voor persoonlijke gesprekken. Wij kunnen kandidaten vragen om een non-disclosure agreement te tekenen voorafgaand aan de gesprekken. Voor deze functie kunnen wij uitsluitend kandidaten in overweging nemen die reeds in Nederland mogen wonen en werken.

Contractduur 12 maanden

Verwachte startdatum: 4-1-2021

Soort dienstverband: Fulltime, Bepaalde tijd

Arbeidsvoorwaarden:

 • Flexibele werkuren
 • Reiskostenvergoeding

Werkschema:

 • ma-vr

Ervaring:

 • Plant in vitro: 2 jaar (Vereist)

Locatie:

 • Wageningen (Vereist)

Thuiswerken:

 • Nee
2020-11-19T13:13:20+01:00